W nawiązaniu do tematu Car-Audio

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bendi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 465

Zamieszczone przez leff
    no co Ty? ja juz widzialem tyl jego skody, nie musze znooofu go ogladac :mrgreen: :diabelski_usmiech
    może umyję, bo czystego jeszcze nie widziałeś :lol: :wink: k k

[ Dodano: Wto 02 Lis, 04 15:50 ]
    Zamieszczone przez MisiekWAW
    Zamieszczone przez Purchawa
    Ja tam sie moge poscigac, dla samego scigania
    Podoba mi się Twoja postawa k
    równiez popieram. będziemy się musieli przemieścić w jakieś ustronne miejsce
    Outlander
    była OII 4x4 BMM
    już nie ma Octa ASZ super fajna była
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

Czy ktoś nie ma jakiegoś znajomego w hurtowni, albo innej "wtyki" :?:

Maty bitumiczne juz sobie znalazłem, natomiast chętnie kupiłbym jakieś głośniki we w miarę atrakcyjnej cenie...
    Poszukuję:

- DLS MS6
    - Phonocar PT-1602
    - Alpine SPX-177R
    - JBL Power P 6550c
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• Skotniol
      Classic
      • 2004
      • 33

Znam pewną firme gdzie zawsze mozna dostac dobrą cenę ale niestety ze śląska

P.S. Ja mam do sprzedania nowe DLS ale C6 8)
      Leon Top Sport 1.8T ale next bedzie Octavia II TDI

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Zamieszczone przez Skotniol
        Znam pewną firme gdzie zawsze mozna dostac dobrą cenę ale niestety ze śląska

P.S. Ja mam do sprzedania nowe DLS ale C6 8)
        te też rozważam, ale wolałbym jednak MS6 8) Ile za C6 :?:
        BTW nie mógłbyś się może w tej firmie podpytać o cenę MS6 :?: Może byśmy się jakoś dogadali :?: :wink:
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• Skotniol
          Classic
          • 2004
          • 33

ja dałem za nie 600zł sprzedaje za 540 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33554653

gdy tam kupowałem sprzet warty 3200zł to dostałem go za 2700zł :twisted:

BTW nie mógłbyś się może w tej firmie podpytać o cenę MS6 Może byśmy się jakoś dogadali
          Ok , niema sprawy we wtorek zadzwonie i zapytam co i jak !!
          Leon Top Sport 1.8T ale next bedzie Octavia II TDI

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

te też rozważam, ale wolałbym jednak MS6 Ile za C6
            BTW nie mógłbyś się może w tej firmie podpytać o cenę MS6 Może byśmy się jakoś dogadali
            Jak chcesz MsiekWAW posłuchgać MS6 to przypomij się we wtorek, mam zamontowany taki zestaw u siebie)

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez arci9
              Jak chcesz MsiekWAW posłuchgać MS6 to przypomij się we wtorek, mam zamontowany taki zestaw u siebie)
              Pewnie, że chcę I Dusia też będzie chciała :wink:
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Pewnie, że chcę I Dusia też będzie chciała
                Spoko, nie ma problemu - tylko weście swoje płytki z muzą - to co znacie bo moja mimo swojej różnorodności może wam nie pasić :szeroki_usmiech:

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

Zamieszczone przez arci9
                  Spoko, nie ma problemu - tylko weście swoje płytki z muzą - to co znacie bo moja mimo swojej różnorodności może wam nie pasić :szeroki_usmiech:
                  spoko, weźmiemy z góry dzięki 8)
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

• Purchawa
                    Admin
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 8007

Czy ktoś nie ma jakiegoś znajomego w hurtowni, albo innej "wtyki"
                    Moge zapytac, czy to co Cie interesuje moze zalatwic moj znajomy, ktory mi motowal sprzet.

Bedziesz sam zakladal ? Bo moge polecic czlowieka, ktory mi robil i zrobil to naprawde profi... Lacznie z tapicerowaniem, etc... Jakby co mam zdjecia z montazu
                    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
                      RS
                      • 2004
                      • 2007

Bedziesz sam zakladal ? Bo moge polecic czlowieka, ktory mi robil i zrobil to naprawde profi... Lacznie z tapicerowaniem, etc... Jakby co mam zdjecia z montazu
                      Ale oprócz wytłumiania miałeś np. głośniki wciągnięte poza tapicerkę, czy w miejscach fabrycznych poprostu lepiej i solidniej zamontowane.

Jeśłi możesz to ja chetnie obejrzę zdjęcia - może być na priva)

Komentarz

• Purchawa
                        Admin
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 8007

Zamieszczone przez arci9
                        Ale oprócz wytłumiania miałeś np. głośniki wciągnięte poza tapicerkę, czy w miejscach fabrycznych poprostu lepiej i solidniej zamontowane.
                        Glosniki sa w fabrycznych miejscach.
                        Zalozenie bylo takie, zeby maksymalnie nie rzucalo sie w oczy. Tak wiec wzmacniacz jest schowany w boczku. Subwoofer jest odpinany w razie jakbym potrzebowal calego bagaznika... Tweetery jeszcze beda poprawione bo wtedy zabraklo czasu, na lepsze ich umiejscownie...

Zamieszczone przez arci9
                        Jeśłi możesz to ja chetnie obejrzę zdjęcia - może być na priva)
                        Zaraz je obrobie i wrzuce.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

Będę zakładał sam.

[ Dodano: Pon Lis 01, 2004 12:23 ]
                          Glosniki sa w fabrycznych miejscach.
                          Zalozenie bylo takie, zeby maksymalnie nie rzucalo sie w oczy. Tak wiec wzmacniacz jest schowany w boczku. Subwoofer jest odpinany w razie jakbym potrzebowal calego bagaznika... Tweetery jeszcze beda poprawione bo wtedy zabraklo czasu, na lepsze ich umiejscownie...
                          Głośniki zostawiam w miejscach fabrycznych, tweetery też. Wygłuszam drzwi i na razie styka. Na wiosnę znajomy dorobi mi suba do wnęki w bagażniku i być może założę wzmacniacz. Ale to na razie odległe plany. Na początek mają być wygłuszone drzwi i dobre głośniki. I musi mi wystarczyć. :szeroki_usmiech:
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

Głośniki zostawiam w miejscach fabrycznych, tweetery też. Wygłuszam drzwi i na razie styka. Na wiosnę znajomy dorobi mi suba do wnęki w bagażniku i być może założę wzmacniacz. Ale to na razie odległe plany. Na początek mają być wygłuszone drzwi i dobre głośniki. I musi mi wystarczyć.
                            Misiek, jeśli chodzi o DLSA MS6 to za dużo basu nie będizesz miał, oczywiście zależy co potrzebujesz- ja mam jakieś dziwne wymagania i dla mnie jest z samych głośników mało :mrgreen: , ale we wtorek możesz to zweryfikować 8)

a..i nie wiem jak takie głośniczki zagrają pod samym radiem - moje są podłączone pod wzmaka(a MS6 maą po 100watt w rmsie) ale jakby coś to są tematem na przyszłość gdy sprawisz sobie piec

Komentarz

• misiekwaw
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7715
                              • Ford

Zamieszczone przez arci9
                              Misiek, jeśli chodzi o DLSA MS6 to za dużo basu nie będizesz miał, oczywiście zależy co potrzebujesz- ja mam jakieś dziwne wymagania i dla mnie jest z samych głośników mało :mrgreen: , ale we wtorek możesz to zweryfikować 8)
                              Spodziewam się - zwrotnice obcinają :krzywy

Zamieszczone przez arci9
                              a..i nie wiem jak takie głośniczki zagrają pod samym radiem - moje są podłączone pod wzmaka(a MS6 maą po 100watt w rmsie) ale jakby coś to są tematem na przyszłość gdy sprawisz sobie piec
                              Napewno zagrają ładnie :szeroki_usmiech: Głośno dopiero po puszczeniu przez wzmaka :mr_yellow: Co by nie mówić do fabrycznych papierowych nie ma co porównywać k

Nie wiem jeszcze tylko czy nie zdecyduję się na DLS'y C6... :roll:
                              Był WRX
                              Była Octa

Komentarz

• Purchawa
                                Admin
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 8007

Wrzucilem zdjecia z montazu w mojej galerii

Nie ma na nich subwoofera (jakos umknal), ale skrzynka byla robiona na zamownie + 30cm glosnik.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2007

Spodziewam się - zwrotnice obcinają
                                  ???- zwrotki rozdzielają na odpowiednie głośniki sygnłą o danej częstotliwości, nic ci nie zabierają, jeśli w radiu masz aktywną zwrotkę to sobie obetniesz albo puścisz całe pasmo....
                                  Nie wiem jeszcze tylko czy nie zdecyduję się na DLS'y C6...
                                  Tutaj ci nie pomogę - ale u mnie możes posłuchać MS6 a może gdzie indziej porównasz C6, weź tylko poduwagę ,że MS6 już mają inny tweeter - lepszy.

Komentarz

• misiekwaw
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7715
                                    • Ford

Zamieszczone przez arci9
                                    ???- zwrotki rozdzielają na odpowiednie głośniki sygnłą o danej częstotliwości, nic ci nie zabierają, jeśli w radiu masz aktywną zwrotkę to sobie obetniesz albo puścisz całe pasmo...
                                    khem khem... skoro rozdziela na odpowiednie głośniki sygnał o danej częstotliwości to na gwizdki idą częstotliwości właściwe dla tonów wysokich, na głośniki idą częstotliwości właściwe dla tonów średnich a częstotliwości właściwe dla tonów niskich idą się paść :twisted:
                                    Od razu mówię, że nie znam sie na car-audio ale na logikę tak mi to wygląda :mr_yellow:
                                    I tak to zadziałało u mnie w Feli - więcej basu miałem na kijowych głośnikach dwudrożnych niż po wygłuszeniu drzwi na zestawie JBL - niskie tony poszły się paść. Grało to ślicznie czyściutko ale kompletnie bez basu :roll:

Zamieszczone przez arci9
                                    Tutaj ci nie pomogę - ale u mnie możes posłuchać MS6 a może gdzie indziej porównasz C6, weź tylko poduwagę ,że MS6 już mają inny tweeter - lepszy.
                                    i prawie dwa razy wyższą cenę :krzywy 540zł vs 1059 :cry: ale różnią się równiez dośc znacznie parametrami głośników 165mm :idea:
                                    Był WRX
                                    Była Octa

Komentarz

• arci9
                                      RS
                                      • 2004
                                      • 2007

khem khem... skoro rozdziela na odpowiednie głośniki sygnał o danej częstotliwości to na gwizdki idą częstotliwości właściwe dla tonów wysokich, na głośniki idą częstotliwości właściwe dla tonów średnich a częstotliwości właściwe dla tonów niskich idą się paść
                                      Od razu mówię, że nie znam sie na car-audio ale na logikę tak mi to wygląda
                                      I tak to zadziałało u mnie w Feli - więcej basu miałem na kijowych głośnikach dwudrożnych niż po wygłuszeniu drzwi na zestawie JBL - niskie tony poszły się paść. Grało to ślicznie czyściutko ale kompletnie bez basu
                                      To jest system dwudrożny - zwrotka w tym zestawie dzieli sygnał gdzieś od 20kz do bodajże 1khz(albo jakoś tak - nie pamiętam) na głośnik średnio-niskotonowy i rersztę pewnie do 20KHZ na tweeterek - tak mniej więcej.
                                      Co do tego co napisałę - czy głośniki grają basiorem to mnóstwoi parametrów ma wpływ, chociażby moc wzmaka(czy to w radiu czy w piecu), wygłuszenie, wreście komora(też typ komorya czy zamknięta czy otwarta).- nie wspomnę o biegunowości.

Mogę ci podać taki przykład- mój koolega ma Ibizę (nową) ma tam głosniki Signata H16, basior jest nbaprawdę fajny i przyjemny - ja gdy kupiłem te same głośniki, ani w Octavi ania w Hondzie nie uzyskałem choć zbliżonego efektu - w Seacie komora w drzwiach jest cała zabudowana, ścianki są z metalu - u mni w octavi mimo podłączneia do pieca i wygłuszeniu drzwi nie grały jak powinny.

Jeśłi masz możliwości odsłuchu to tym przede wszystkim się kieruj - ważne że u mnie możesz posłuchać w takim samym aucie - nie wiem jak z C6 - różnica cen faktycznie jest spora, słuchałem jeszcze zestawu PS6, zbliżony cenowo do C6 i dla mnie nie była i słaba średnica i kiespki bas - pozostaje tylko słuchać.

nie wiem czy widziałeś opisy doi głośników , które cię interesują:

Komentarz

• Nexus6
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 4847
                                        • Volkswagen

Zamieszczone przez arci9
                                        Mogę ci podać taki przykład- mój koolega ma Ibizę (nową) ma tam głosniki Signata H16, basior jest nbaprawdę fajny i przyjemny - ja gdy kupiłem te same głośniki, ani w Octavi ania w Hondzie nie uzyskałem choć zbliżonego efektu - w Seacie komora w drzwiach jest cała zabudowana, ścianki są z metalu - u mni w octavi mimo podłączneia do pieca i wygłuszeniu drzwi nie grały jak powinny.
                                        widocznie wygłuszyłeś tylko blachy zewnętrzne, nie swtworzyłeś głośnikom komory zamkniętej,
                                        stąd brak niskiego zejścia midbasów.

pozdrawiam
                                        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• arci9
                                          RS
                                          • 2004
                                          • 2007

widocznie wygłuszyłeś tylko blachy zewnętrzne, nie swtworzyłeś głośnikom komory zamkniętej,
                                          stąd brak niskiego zejścia midbasów.
                                          skoro wygłuszyłem "tylko blachy zewnętzrne" to znaczy że powstała komora, prawda?

Gdybym nie wygłuszł od środka jeszcze dodatkowo drzwi to conajwyżej faktycznie mógłbym osiągnąć inny basik...

ale to jest trochę inny temat - moje drzwi są poprostu inne )

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Powiedzcie mi, bo sie w ogole na tym nie znam. Czy wygluszenie drzwi daje az takie dobre efekty?
                                            TDI 205PS

Komentarz

• Nexus6
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4847
                                              • Volkswagen

Zamieszczone przez MiKruS
                                              Powiedzcie mi, bo sie w ogole na tym nie znam. Czy wygluszenie drzwi daje az takie dobre efekty?
                                              daje, daje - od tego w zasadzie należy zacząć prace przy nagłosnieniu autka

Komentarz

• MiKruS
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7976

Zamieszczone przez Nexus6
                                                No tak wlasnie slyszalem, ale nie mielem jeszcze okazji posluchac nigdy autka przed i po, dla porownania.

Mozecie polecic jakies miejsce w Wawie, zby zrobic sobie wygluszenie w miare dobrze i tak zeby nie zdarli tez ostatniej koszuli za to?
                                                TDI 205PS

Komentarz

• Nexus6
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 4847
                                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez MiKruS
                                                  Zamieszczone przez Nexus6
                                                  No tak wlasnie slyszalem, ale nie mielem jeszcze okazji posluchac nigdy autka przed i po, dla porownania.

Mozecie polecic jakies miejsce w Wawie, zby zrobic sobie wygluszenie w miare dobrze i tak zeby nie zdarli tez ostatniej koszuli za to?
                                                  mogę polecić Ci 3 miejsca:

pozdruffka

Komentarz

Pracuję...